Blog Layout

Ātrās metodes tauku noteikšanai gaļas rūpniecībā

Gaļas rūpniecībā ir zināmas tradicionālās laboratorijas analīzes. Taču ātro analīžu metodes ražošanai atnes milzīgus ieguvumus. Šis ir kopsavilkums par to, kādas ir iespējamās opcijas un kāds ir to sniegums.

Zināms, ka tauku saturs ir viens no vissvarīgākajiem parametriem, lai kontrolētu gaļas ražošanas procesu. Tauku satura kontrole ir svarīga gan atgriezumu/atkaulošanas ražotnēm, gan arī gaļas pārstrādes produktu ražotājiem.

Ir pieejamas vairākas tehnoloģijas tauku satura noteikšanai. Katrai no tām ir priekšrocības un trūkumi. Visas ātrās metodes ir “netiešās” analītiskās metodes, un tas nozīmē, ka rezultāts tiek iegūts netiešā mērījumā, nevis tā kā tas notiek ar tradicionālām laboratorijas metodēm. Netiešās metodes periodiski ir jāverificē pret references metodēm.

Šobrīd pieejamo tehnoloģiju pārskats tabulā Nr.1.
FOSS gaļas analizatoru akcija 2024
Autors Inga Zviedre - Pečule 2024. gada 7. oktobris
MeatScan™ ar 2 parametriem (tauki, mitrums) jēlai gaļai un gaļas izstrādājumiem...
FOSS pirmsražas akcija 2024
Autors Inga Zviedre - Pečule 2024. gada 22. marts
Spēkā līdz 30.09.2024
No 13. - 15.aprīlim visi ceļi ved uz Rāmavu
Autors Inga Zviedre - Pečule 2023. gada 5. aprīlis
Tiekamies RĀMAVĀ izstādē PAVASARIS 2023 no 13. - 15.aprīlim. Sākoties 2023.gada sezonai mēs gaidām ikvienu mūsu klientu SIA PARICO stendā - hallē A.
Rādīt visas ziņas
Share by: