Gaļas rūpniecībā ir zināmas tradicionālās laboratorijas analīzes. Taču ātro analīžu metodes ražošanai atnes milzīgus ieguvumus. Šis ir kopsavilkums par to, kādas ir iespējamās opcijas un kāds ir to sniegums.
Zināms, ka tauku saturs ir viens no vissvarīgākajiem parametriem, lai kontrolētu gaļas ražošanas procesu. Tauku satura kontrole ir svarīga gan atgriezumu/atkaulošanas ražotnēm, gan arī gaļas pārstrādes produktu ražotājiem.
Ir pieejamas vairākas tehnoloģijas tauku satura noteikšanai. Katrai no tām ir priekšrocības un trūkumi. Visas ātrās metodes ir “netiešās” analītiskās metodes, un tas nozīmē, ka rezultāts tiek iegūts netiešā mērījumā, nevis tā kā tas notiek ar tradicionālām laboratorijas metodēm. Netiešās metodes periodiski ir jāverificē pret references metodēm.